Quiche z Lotrinska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1044 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 415.4 mg
  • Draslík 239.4 mg
  • Vláknina 4835.7 mg
  • Vitamín A 4835.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s olejem a pokrájeným máslem. Vypracujeme vláčné těsto, dle potřeby přilijeme vodu. Těsto necháme 1 hodinu odležet v chladu. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Vejce smícháme se smetanou, strouhaným sýrem a mlékem. Opepříme a přidáme muškátový oříšek. Šleháme do krému.

  • 2

    Těsto rozválíme na silnější plát a vyložíme jím formu na koláč.

  • 3

    Posypeme slaninou a necháme péct při 200 °C 10 minut. Poté nalijeme krémovou směs a pečeme dalších 20 minut.

  • 4

    Osolíme dle chuti a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu