Quiche z Lotrinska
Suroviny
- 250 g Anglická slanina
- 100 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Gruyére
- 150 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1044 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 75 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 415.4 mg
- Draslík 239.4 mg
- Vláknina 4835.7 mg
- Vitamín A 4835.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s olejem a pokrájeným máslem. Vypracujeme vláčné těsto, dle potřeby přilijeme vodu. Těsto necháme 1 hodinu odležet v chladu. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Vejce smícháme se smetanou, strouhaným sýrem a mlékem. Opepříme a přidáme muškátový oříšek. Šleháme do krému.
-
2
Těsto rozválíme na silnější plát a vyložíme jím formu na koláč.
-
3
Posypeme slaninou a necháme péct při 200 °C 10 minut. Poté nalijeme krémovou směs a pečeme dalších 20 minut.
-
4
Osolíme dle chuti a ihned servírujeme.