Frikasé z králíka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 160 g Šalotka
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 1000 g Králík
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 1078.4 mg
  • Vláknina 2472 mg
  • Vitamín A 2472 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme na 10 dílů, osolíme, opepříme a smažíme 20 minut na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přidáme pokrájené šalotky i žampiony, poté smažíme dalších 10 minut.

  • 3

    Následně přilijeme víno a vaříme ještě 10 minut.

  • 4

    Přidáme plátky rajčat, protlak, utřený česnek a vývar, zakryté dusíme 75 minut.

  • 5

    Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 6

    Podáváme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu