Roštěnkové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Šunkový salám
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 237.6 mg
  • Draslík 581.4 mg
  • Vláknina 837.8 mg
  • Vitamín A 837.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 2

    Na každou roštěnku položíme plátek slaniny, šunkového salámu, sýra, polovinu předem uvařeného vejce a proužek očištěné papriky. Maso svineme a upevníme párátky.

  • 3

    Roštěnky obalíme v hladké mouce, krátce osmahneme v kastrole na oleji a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.

  • 4

    Šťávu podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanou.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře k receptu