Plněné masové krokety v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Salám měkký
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1500 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 140.5 mg
  • Draslík 172.1 mg
  • Vláknina 3454.8 mg
  • Vitamín A 3454.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso s 1 vejcem, hladkou moukou, předem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou cibulí, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Z masové směsi vytvarujeme 4 placky a každou poklademe 1/4 uvařeného vejce, kouskem salámu a 1/4 okurky. Stočíme do tvaru šišky, vložíme do alobalu potřeného máslem a dobře zabalíme.

  • 3

    Krokety pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 20 minut.

  • 4

    Potom alobal otevřeme a maso ještě chvíli dopékáme.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu