Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy zelené
  • 200 g Mandle
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1626 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 778.9 mg
  • Vláknina 19855.5 mg
  • Vitamín A 19855.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 15.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek prolisuejeme, olivy nasekáme. Petrželku opláchneme, necháme osušit a lístky také nasekáme na jemno. Část si odložíme stranou na dozdobení.

  • 2

    V hrnci rozpálíme polovinu oleje a podusíme na něm česnek společně s olivami a petrželkou. Přidáme na jemno nastrouhané mandle a vše restujeme, dokud mandle nezačnou vonět. Poté zalijeme vývarem.

  • 3

    Šafrán prsty rozdrobíme a rozmícháme v trošce vody. Vmícháme do polévky, ochutíme solí, pepřem a paprikou a na míném ohni povaříme cca 10 min bez pokličky.

  • 4

    Mezitím z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na malé kostičky. Rozpálíme zbytek oleje a chléb osmažíme dokřupava. Spolu se zbytkeme petrželky přidáme do polévky, rodělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu