Caldho verde s chorizo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 0.5 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1623 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 1501.9 mg
  • Vláknina 16941.8 mg
  • Vitamín A 16941.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 184 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané bramobry omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Obojí dáme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakryté vaříme cca 10 min, dokud brambory nezměknou.

  • 2

    Mezitím oplácheme kapustu, očistíme a nasekáme na tenké nudličky. Chorizo oloupeme a pokrájíme na kolečka. Korinadr omyjeme, osušíme a na jemno nakrájíme.

  • 3

    Brambory v polévce rozmačkáme, přidáme kapustu, klobásu a ještě 10 min povaříme. Vmíháme korinadrovou nať, ochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře k receptu