Žlutá hrachová polévka s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrách loupaný
  • 500 g Vepřová žebra
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Nové koření celé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 340.9 mg
  • Vláknina 10747.8 mg
  • Vitamín A 10747.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušený hrách nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a namočíme na 2 hodiny. Žebírka omyjeme, vložíme do hrnce spolu se zázvorem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem zalijeme 1,5 l vody a přivedeme k varu. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 1,5 h.

  • 2

    Namočený hrách poté scedíme přes síto a necháme okapat. Přidáme ho do polévky a ochutíme solí. Na mírném ohni vaříme další 1 h. Zázvor, bobkový list, koření a žebírka vyjmeme, maso obereme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do hrnce.

  • 3

    Polévku dochutíme solí, pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu