Houbařské křepelky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 400 g Houby čerstvé
  • 60 g Strouhanka
  • 60 g Šalotka
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Limetka
  • 200 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 kg Křepelka
  • 1 polévková lžíce Marmeláda limetková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 292.7 mg
  • Draslík 1259.4 mg
  • Vláknina 6128.3 mg
  • Vitamín A 6128.3 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky kuchyňsky připravíme a vykostíme.

  • 2

    Houbová nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky a za občasného míchání je 3-5 minut zpěníme, až změknou, ale ještě nemění barvu. Přidáme houby, 2 minuty je smažíme, potom

  • 3

    hrnec odstavíme. Přimícháme strouhanku a vejce, pepř a sůl. Nádivku necháme vychladnout, potom jí naplíme křepelky.

  • 4

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme limetkovou marmeládu a vše dobře za mírné teploty promícháme. Křepelky osolíme. Důkladně je potřeme připravenou směsí.

  • 5

    Dáme je na větší pekáč vymazaný máslem. Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Šťávu z pekáče přelijeme do menší nádoby, přilijeme vývar a asi 5 minut vaříme. Ochutíme limetkovou šťávou.

  • 6

    Limetková omáčka: Do šťávy přilijeme vývar a přivedeme k varu. Potom 5 minut mícháme, aby se vývar se šťávami mírně svařil.

  • 7

    Zašleháme smetanu. Omáčku průběžně promícháváme, opatrně ohříváme, až je hladká. Přidáme polovinu petrželové natě, podle chuti přisolíme. Křepelky podáváme s limetkovou omáčkou, zdobíme je zbylou petrželkou.

Komentáře k receptu