Losos s omáčkou kaparovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 4 plátek Losos - filety
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Mléko nízkotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 5.9 mg
  • Draslík 814.7 mg
  • Vláknina 32211.2 mg
  • Vitamín A 32211.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zapékací mísy dáme lososa bez kůže. Přidáme kuličky pepře, vývar, ocet a bobkový list. Přikryjeme mísu fólií a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. Rybí plátky dáme na ohřátý talíř, přikryjeme a udržujeme v teple.

  • 2

    Do pánve procedíme tekutinu ze zapékací mísy, vmícháme nasekaný kopr, smetanu, pažitku, kapary, sůl, pepř a pažitku. Smícháme mléko se Solamylem a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Povaříme minutu.

  • 3

    Lososí plátky přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu