Steaky aromatické z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Limetková kůra
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 432.7 mg
  • Vláknina 564.5 mg
  • Vitamín A 564.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z nakrájených steaků odstraníme kůži, propláchneme a otřeme dosucha. Smícháme v misce rozetřený česnek, limetkovou kůru, kmín, olivový olej, koriandr, pepř a vytvoříme hladkou pastu. Steaky potřeme z obou stran touto pastou.

  • 2

    Teflonovu pánev rozpálíme a steaky na ni přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo. Smažíme 4 minuty. Otočíme a smažíme další 4 minuty. Dáme okapat a přendáme na servírovací mísu.

  • 3

    Steaky pokropíme nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou. Podáváme ihned.

Komentáře k receptu