Kapusta dušená s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Rýže loupaná
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1500 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 10.5 mg
  • Draslík 616.9 mg
  • Vláknina 7984.8 mg
  • Vitamín A 7984.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu rozdělíme na listy a krátce povaříme v osolené vodě.

  • 2

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené kapustové listy, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Podlijeme trochou vývaru z kapusty a dusíme téměř doměkka. Potom zaprášíme hladkou moukou, přidáme propláchnutou rýži a podle potřeby zalijeme kapustovým vývarem. Dusíme pod podkličkou, dokud rýže nezměkne.

  • 3

    Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu