Koláč s ostružinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 50 g Vejce slepičí
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr vanilka
  • 600 g Ostružiny
  • 255 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 ml Olej olivový
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 400 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 36.2 mg
  • Draslík 104 mg
  • Vláknina 6360 mg
  • Vitamín A 6360 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla a moučkového cukru vytvoříme drobenku. Přídáme vejce, mléko, zformujeme kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme do ledničky na 30 minut odpočinout.

  • 2

    Formu na koláč vymažeme olivovým olejem.

  • 3

    Těsto vyndáme z ledničky a vyválíme na pomoučené pracovní ploše na 5 mm silný plát a vyložíme jím formu včetně okrajů. Dno hustě propícháme vidličkou, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do mrazáku.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Vyndáme koláč z mrazáku, na těsto těsně přiložíme pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut. Po 10 minutách odstraníme papír a těsto pečeme dalších 10 minut. Upečené těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

  • 5

    Vanilkový cukr ušleháme se smetanou.

  • 6

    Omyjeme ostružiny. Ostružiny opatrně promícháme s ušlehanou smetanou s cukrem. Směsí naplníme koláč a podáváme.

Komentáře k receptu