Koláč s lesním ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Lesní plody - mražené
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 39.3 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    U tří vajec oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme se 100 g másla a 80 g cukru do pěny. Přidáme mouku a vypracujeme těsto, dáme ho do ledničky na 10 minut vychladit.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.

  • 3

    Těsto rozválíme a vyložíme jím formu, zakryjeme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut, potom odstraníme papír a pečeme 10 minut. Upečené těsto vyndáme z trouby.

  • 4

    Zbylá vece vyšleháme s cukrem a přidáme smetanu. Krém vlijeme na korpus, přidáme mražené lesní ovoce.

  • 5

    Do tří bílků přidáme polévkovou lžíci vody, aby byl sníh více našlehaný, a ušleháme sníh. Sníh přidáme na koláč s lesním ovocem a pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut.

  • 6

    Upečený koláč necháme částečně vychladnout, vyndáme z formy a podáváme.

Komentáře k receptu