Fazolky v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 528.3 mg
  • Vláknina 9307.3 mg
  • Vitamín A 9307.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme spařená, oloupaná, nasekaná rajčata a připravené fazolky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 3

    Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže.

Komentáře k receptu