Tuňákové pizzy - recept pro psy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 50 g Mozzarella
  • 100 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 160 g Mouka žitná
  • 80 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Česnek sušený
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Hovězí vývar instantní
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 9 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 11.2 mg
  • Vláknina 498.6 mg
  • Vitamín A 498.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve horkou vodou zalijeme sypký vývar, odložíme stranou, aby vývar zchladl.

  • 2

    Troubu vyhřejeme na 160 °C, plech na pečení vyložíme papírem.

  • 3

    V míse smícháme mouku, česnek, olej, za stálého míchání přiléváme připravený vývar, dáváme pozor, aby těsto nebylo příliš řídké.

  • 4

    Když se těsto nelepí, vyklopíme ho na pomoučený vál.

  • 5

    Těsto rozválíme na šíři cca 4 mm. Z placky vykrojíme větší kola a ty propíchneme několikrát špičkou nože a přendáme na připravený plech.

  • 6

    Jednotlivé kola potřeme rajčatovým pyré a jemně posypeme oreganem, poté posypeme trochou tuňáka a nakrájené mozzarelly.

  • 7

    Pizzy vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Hotové pizzy vložíme na mřížku a necháme důkladně vychladnout a vyschnout.

Komentáře k receptu