Hřebenatky v jablečné smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hřebenatka
  • 200 g Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 kávová lžička Šťáva citrónová
  • 3 ks Šalotka
  • 1 hrst Šťovík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno jablečné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 844.2 mg
  • Vláknina 172.1 mg
  • Vitamín A 172.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme zpěnit máslo a šalotku osmahneme na mírném ohni doměkka. Vmícháme utřený česnek a podusíme.

  • 2

    Podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří alespoň polovina. Přilijeme smetanu a vaříme do krémového stavu na mírném ohni. Poté přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Okořeníme solí, pepřem, cayenským pepřem a pokapeme citrónovou šťávou.

  • 3

    Hřebenatky očistíme, odkrojíme jikrový červený váček. Omáčku vrátíme zpátky do pánve. Vložíme k ní hřebenatky a vaříme na mírném ohni 3 minuty pod poklicí.

  • 4

    Šťovík očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme jej spolu s jikrami do pánve a prohřejeme.

Komentáře k receptu