Telecí závitky s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 500 g Telecí kýta
  • 80 g Hrozinky
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 489.4 mg
  • Vláknina 1917.5 mg
  • Vitamín A 1917.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na 8 tenkých řízků, očištěné jarní cibulky nakrájíme i s natí na plátky, očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na jedné lžíci másla osmažíme cibulku s mrkví a hrozinkami, osolíme, ochutíme kari kořením a pepřem, necháme zchladnout.

  • 3

    Telecí řízky osolíme a potřeme hořčicí. Na každá plátek navrstvíme hrozinkovou nádivku, zavineme, obtočíme režnou nití a ze všech stran zprudka osmažíme na zbylém másle. Poté stáhneme plamen na minimum, pánev přiklopíme a maso dusíme zhruba 10 minut. Z prochladlých závitků odstraníme nit.

  • 4

    Závitky podáváme studené.

Komentáře k receptu