Ovocná mísa grilovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Žervé
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Limetková kůra
  • 1 ks Ananas
  • 4 ks Banány
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Papája zralá
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 502.5 mg
  • Vláknina 5923 mg
  • Vitamín A 5923 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na čtvrtky nakrájíme ananas, odřežeme listy a dáme do mělké nádoby. Papáju oloupeme, překrojíme napůl a vyndáme semena. Na silnější kousky nakrájíme dužinu a přidáme k ananasu.

  • 2

    Mango oloupeme a rozkrojíme na dvě poloviny okolo jádra. Jádro vyndáme, dužinu nakrájíme též na silnější kousky. Kiwi oloupeme a přepůlíme. Banány oloupeme a vše dáme do mísy.

  • 3

    Zalijeme limetkovou šťávou a rumem, posypeme novým kořením, zakryjeme a necháme 30 minut odstát v teple. Občas promícháme.

  • 4

    Připravíme si limetkové máslo - do mísky dáme žervé, cukr, nastrouhanou limetkovou kůru a promícháme. Necháme v chladu odstát.

  • 5

    Scedíme šťávu z ovoce a uschováme na později. Ovoce dáme na předehřátý gril, posypeme ovoce cukrem a 4 minuty grilujeme.

  • 6

    Ovoce dáme na talíř, polijeme šťávou z ovoce a podáváme s limetkovým máslem.

Komentáře k receptu