S karamelem pomeranče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 368.3 mg
- Vláknina 9942 mg
- Vitamín A 9942 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naloupeme škrabkou pomerančovou kůru na plátky. Kůru dáme do hrnečku, zalijeme trochou vody a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut, poté vodu slijeme a uchováme na později.
-
2
Z pomerančů odstraníme blány. Nařežeme je na 4 plátky vodorovně. Pomeranče dáme dohromady, sepneme je párátkem a vložíme do varné mísy.
-
3
Do hrnce dáme cukr, hřebíček a vodu. Uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Poté vaříme, než sirup začne houstnout. Přilijeme ho k uschované vodě z pomerančové kůry. Dáme nad plamen a necháme rozpustit znovu karamel, přidáme likér a nalijeme na pomeranče.
-
4
Posypeme pomeranče pomerančovou kůrou, přikryjeme fólií a dáme vychladit na 3 hodiny.
-
5
Před podáváním odstraníme párátko.