Chlebíček s perníkovou příchutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 30 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 953 mg
- Draslík 493.8 mg
- Vláknina 561.3 mg
- Vitamín A 561.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vlijeme do ní mléko, přidáme vejce, melasu, změklé máslo, zázvorový sirup, třtinový cukr, mouku, mletý zázvor a kypřicí prášek do pečiva.
-
2
Nádobu vložíme zpět do přístroje, zvolíme program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
-
3
Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny smícháme do těsta ručně v míse, těsto vložíme do pečicí nádoby a posléze do přístroje.
-
4
Pekárnu nastavíme na 45 minutový program pečení.
-
5
Průběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, dopékáme jen podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
-
6
Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyjmeme pečicí nádobu. Chléb necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
-
7
V době, kdy chlebíček pozvolna chladne, si připravíme polevu. V misce smícháme dohladka moučkový cukr a 2 lžíce citronové šťávy, povrch chlebíčku polevou potřeme a necháme zaschnout.