Kachní prsa s mraženým rybízovým krémem
Suroviny
- 30 g Maliny
- 100 g Cukr krupice
- 50 g Rybíz černý
- 50 g Rybíz červený
- 600 g Kachní maso uzené
- 1 kávová lžička Rum
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 6 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Meduňka
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 47 g
- Sodík 935 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 273.9 mg
- Draslík 125.8 mg
- Vláknina 5720.1 mg
- Vitamín A 5720.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kuličky červeného a černého rybízu s malinami a necháme v sítu okapat. 4 lžíce ovoce odložíme do misky a necháme je v chladu, budeme je potřebovat na ozdobení pokrmu. Ostatní ovoce s 1 lžičkou rumu rozmixujeme na kaši.
-
2
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku.
-
3
Do hrnce nalijeme asi 5-6 dl vody, na hrnec posadíme mísu, rozklepneme do ni 1 vejce s 2 žloutky, přidáme cukr a nad parou žloutky vyšleháme do pěny. Omyjeme lístky meduňky s mátou a bylinky drobně posekáme.
-
4
K vyšlehaným žloutkům pomalu budeme přidávat (a stále míchat) ovoce, bylinky a nakonec přimícháme tuhou šlehačku.
-
5
Formu vyložíme potravinářskou fólií, do ní nalijeme ovocnou směs a uhladíme. Než ji zakryjeme, formou mírně zatřeseme nebo s ní poklepeme o stůl, aby se směs rovnoměrně rozprostřela. Krém dáme do mrazničky minimálně na 12 hodin.
-
6
Druhý den nakrájíme z kachních prsou tenké plátky. Rozdělíme je na 4 díly, poklademe je do kruhu vedle sebe na talíře. Krém nakrájíme na 4 díly, položíme doprostřed talířů a porci ozdobíme ovocem, které ozdobně naaranžujeme na krém a servírujeme.