Jehněčí pekáč schauffenský
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 187 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 1071.5 mg
- Vláknina 11867.7 mg
- Vitamín A 11867.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kýtu nasolíme, opepříme a protkneme proužky česneku. Maso vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem, přidáme půlky cibule se zapíchaným hřebíčkem a mrkev na kolečka. Podlijeme vývarem a pečeme pozvolna zakryté alobalem, často podléváme výpekem a obracíme. 
- 
                                2Po hodině přidáme oloupané nakrájené brambory a pečeme společně ještě 30 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme. 
- 
                                3Podáváme plátek masa s porcí upečené zeleniny přelité šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        