Pálivá pomerančová příloha
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 4 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 716.8 mg
- Vláknina 17320.5 mg
- Vitamín A 17320.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 139.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče oloupeme a kůru pokrájíme na 5 mm široké proužky, které necháme stranou. Oloupané pomeranče rozebereme na díly. 
- 
                                2V hrnci na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Poté přidáme nakrájená jablka bez jádřinců, kardamom a hořčičná semínka a vše dusíme 5 minut. 
- 
                                3Nakonec vložíme díly pomerančů, pomerančovou kůru, hřebíčky, cukr a ocet a 40 minut dusíme při mírné teplotě. 
- 
                                4Poté směs dáme do sterilizovaných sklenic a necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        