Salát z čekanky s nivou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 260.6 mg
- Vláknina 3993 mg
- Vitamín A 3993 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z čekanky odstraníme vrchní listy, odřízneme spodní část, poté nakrájíme na silnější nudličky. Hroznové víno obereme, opláchneme a necháme okapat. Nivu nakrájíme na menší kostičky. 
- 
                                2Na zálivku promícháme dohladka hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. 
- 
                                3V míse promícháme čekanku se sýrem, hroznovým vínem a přelijeme zálivkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        