Salát z těstovin a salámu
Suroviny
- 150 g Salám Lovecký
- 50 g Petržel - nať
- 250 g Těstoviny Penne
- 150 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 4 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1271 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 171.5 mg
- Vláknina 4051.8 mg
- Vitamín A 4051.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě těstoviny. Scedíme je a trochu vody z nich si odložíme stranou. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou. 
- 
                                2Omyjeme papriku, rozpůlíme ji a odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme ji na kostičky. Na malé kostičky nakrájíme také salám a okurku a kukuřici. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Nakrájené papriky, salám, okurku, kukuřici a nasekanou petrželku promícháme s uvařenými těstovinami. 
- 
                                3V misce si připravíme zálivku. Smícháme majonézu, jogurt, kečup a ocet. Přidáme mletou papriku, sůl a pepř a důkladně prošleháme. Zálivkou přelijeme těstovinovou směs a přidáme trochu vody z těstovin. Salát necháme alespoň hodinu odležet, pak podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        