Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Těstoviny Penne
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 334.8 mg
  • Vláknina 3470.5 mg
  • Vitamín A 3470.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Fazolky očistíme, rozkrojíme a 6 minut před koncem vaření je přidáme k těstovinám, společně je dovaříme. Poté vše slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké kroužky. Kerblík omyjeme a lístky otrháme. Tuňáka necháme okapat, maso vidličkou rozdělíme na větší kousky. Vše s vychladlými těstovinami a fazolkami dáme do salátové mísy.

  • 3

    Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, olej, 10 lžic vody, sůl, pepř a špetku cukru a přimícháme do těstovin. Salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu