Pekelná kuřecí prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Feferony
  • 5 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 469.4 mg
  • Vláknina 1060.2 mg
  • Vitamín A 1060.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme 2 dl suchého bílého vína na 1/5 objemu, nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a feferonky.

  • 2

    Dvoje kuřecí prsa bez kosti rozdělíme na půlky, naklepeme, osolíme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm plátky z obou stran dozlatova opečeme. Přemístíme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.

  • 3

    V pánvi pak zpěníme cibuli, přidáme kečup, feferonky a svařené víno, vše povaříme a podle chuti přisolíme.

  • 4

    Porce masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu