Savojský chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 206 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 5 g Droždí sušené
  • 80 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 10 g Sůl
  • 40 g Hříbky čerstvé
  • 20 g Mouka žitná celozrnná
  • 500 g Mouka chlebová
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 154.9 mg
  • Vláknina 2341.7 mg
  • Vitamín A 2341.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu, přidáme nasekané hříbky a cibuli( část cibule nakrájíme na kolečka ke zdobení), sůl, chlebovou i žitnou mouku, na kostičky nakrájený sýr. Promícháme, přidáme sušené droždí, přemístíme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na celozrnný chléb. Asi 30 minut před koncem programu posypeme těsto kolečky cibule a necháme dopéct.

Komentáře k receptu