Žampiony v avokádové pěně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Avokádo
  • 15 g Máta
  • 60 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 5 g Sůl
  • 1 g Kmín drcený
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 805.5 mg
  • Vláknina 15265.7 mg
  • Vitamín A 15265.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobouky větších žampionů vložíme do sítka, zavěsíme nad hrnec s vroucí vodou a v páře povaříme 10 minut, aby neztratily tvar. Avokádo rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přilijeme smetanu, přidáme posekané mátové lístky, sůl, drcený kmín, mletý pepř a důkladně promícháme.

  • 2

    Na malé talířky nalijeme avokádovou pěnu, doprostřed položíme klobouky žampionů, zakapeme citronovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu