Květinový sirup z růží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 200 g Růže - okvětní plátky
  • 100 g Cukr krystal
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 9 mg
  • Vláknina 66.7 mg
  • Vitamín A 66.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okvětní lístky otrháme, důkladně omyjeme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byly zcela ponořené. Zprudka přivedeme k varu a ihned odstavíme. Necháme chladnout a luhovat cca 60 minut.

  • 2

    Poté přecedíme do čisté nádoby, přisypeme cukr a přidáme med. Znovu zahřejeme a po rozpuštění cukru ještě cca 15 minut redukujeme.

  • 3

    Po vychladnutí uchováme v čisté lahvi.

Komentáře k receptu