Filety z parmice s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 100 g Fenykl sladký - hlíza
  • 600 g Parmice
  • 5 g Olej sezamový
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 25 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 100 ml Vývar slepičí
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 838.3 mg
  • Vláknina 1400 mg
  • Vitamín A 1400 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, fenykl, orestujeme, přilijeme oba vývary, pomerančovou šťávu a necháme vyvařit o polovinu. Osolíme a opepříme podle chuti, rozmixujeme, přilijeme víno, přidáme máslo a odstavíme.

  • 2

    Filety z parmice osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na sezamovém oleji z obou stran dozlatova.

  • 3

    Rybu upravíme na talíře a pokapeme omáčkou.

Komentáře k receptu