Tousty s rajčaty a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 krajíc Bageta
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 4 ks Rajčata
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 250.5 mg
  • Vláknina 2888.3 mg
  • Vitamín A 2888.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku, pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané je najemno nasekáme.

  • 2

    V misce smícháme 3 lžíce oleje s větší částí bylinek, opepříme a osolíme. Olejovou směsí potřeme z obou stran nakrájené plátky bagety, rozložíme je na plech s pečícím papírem a dozlatova opečeme v troubě, předehřáté na 220°C.

  • 3

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a nakrájíme je na malé kousky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme zbývající olej, dáme do něj prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, ocet, cukr a zbylé bylinky. Vše za občasného míchání 5 minut vaříme, aby se směs důkladně prohřála.

  • 5

    Rajčatovou směs rozdělíme na opečené bagety, podle chuti je opepříme a osolíme a teplé podáváme.

Komentáře k receptu