Chlebíčky s rajčatovo-cibulovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 12 krajíc Bageta
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 219 mg
  • Vláknina 3625.3 mg
  • Vitamín A 3625.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, oluopeme je a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V míse smícháme nakrájená rajčata a cibuli s nasekanou bazalkou, olejem, octem a polovinou česneku, směs podle chuti opepříme a osolíme.

  • 2

    Plátky bagety potřeme zbývajícím česnekem a máslem, v troubě předehřáté na 200°C je opečeme dozlatova.

  • 3

    Na horké plátky opečené bagety rozdělíme rajčatovo-cibulovou směs a ihned podáváme.

Komentáře k receptu