Cheesecake s ovocnou čepičkou a vůní citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 19 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 99.7 mg
- Draslík 76 mg
- Vláknina 1178.6 mg
- Vitamín A 1178.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušenky(nemusi byt BeBe, Lotus jsou take vyborne) vlozte do mikrotenoveho sacku a rozdrťte válečkem. Pokud vsak mate rucni mixer, ve vhodne nadobe (s vikem) rozmixujte na hrubsi prach. Pote smichejte s rozpustenym maslem. Vezmete dortovou formu (24 cm) a dukladne ji vymazte maslem. Jeste lepe ji vylozte pecicim papirem a pote jeste pomazte maslem. Troubu si predhrejte na 180° C. Do formy zatlacte susenkovou smes. Budto pomoci sklenicky s rovnym dnem a nebo zatlacovanim prstu s kouskem peciciho papiru. Pote dejte zapect do predehrate trouby na 5-10 minut.
-
2
Mezitim si pripravte krem. Vsechny ingredience by meli mit pokojovou teplotu. V mise utřeme syr(nejlepsi a take puvodni surovinou je kremovy syr Philadephia, ale da se nahradit lucinou, pomazankovym maslem nebo syrem Mascarpone) s cukrem do hladka. Vsypeme mouku a po jednom zapracujeme všechna tři vejce. Nakonec vmichame smetanu, vanilkovy extrakt(asi lzicka a pul), dve lzice citronove stavy a jemne nastrouhanou kuru z jednoho citronu. Cim bliz jsme konci, tim mene michame. Nasim cilem je spojit vsechny ingredience a na naslehat. Hladkou a jemnou hmotu vlijte na aspon trochu zchladly korpus a nechte asi 5 minut odpocivat.
-
3
Cheesecake je nejlepsi pect ve vodni lazni. Abychom se vsak vyvarovaly prosaknuti vody skrz formu a rozmaceni korpusu, je rozumnou variantou plech naplneny vodou s mrizkou na maso, na kterou cheesecake polozime.
-
4
Peceme 15 minut pri 180° C, snizime na 120° C a peceme jeste 45-50 minut. Cheesecake je hotovy ve chvili, kdy se klepe podobne jako zele.
-
5
Je dobre nechat cheesecake chladnout v troubě s pootevrenymi dvirky, aby pomalu uchazelo teplo. To by nam melo zajistit opravdu nadychany cheesecake.
-
6
Jahody (nebo jine ovoce(20 kusů je pouze odhad)) naskladejte na cheesecake dle sveho uvazeni, pripravte zelatinu podle navodu a jahody zalejte zelatinou. Nechte, nejlepe pres noc, ztuhnout v lednici.