Feijoada
Suroviny
- 500 g Fazole
 - 450 g Vepřové maso
 - 100 g Klobása Chorizo
 - 100 g Slanina anglická
 - 200 g Vepřová žebra
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Olej rostlinný
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Rajčata
 - 2 ks Pomeranč
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Koriandr
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1821 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 192 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 41.7 mg
 - Draslík 247.2 mg
 - Vláknina 5036.7 mg
 - Vitamín A 5036.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 15.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Fazole přes noc namočíme.
 - 
                                2
2) Vepřové maso, slaninu a klobásu nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
3) Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky.
 - 
                                4
4) Na oleji orestujeme česnek, cibuli a slaninu.
 - 
                                5
5) Po chvíli přidáme maso, opečeme ze všech stran, a přidáme žebra, fazole a bobkový list. Zalijeme vývarem. Hodinu podusíme.
 - 
                                6
6) Rajčata oloupeme, nakrájíme a přidáme je do hrnce spolu s nasekanou chilli papričkou a klobásou.
 - 
                                7
7) Přidáme šťávu z jednoho pomeranče, pokud je málo tekutiny přilijeme vývar.
 - 
                                8
8) Osolíme a dusíme doměkka.
 - 
                                9
9) Vyjmeme žebra a obereme z nich maso, které dáme zase do hrnce.
 - 
                                10
10) Podáváme s rýží posypané koriandrem se skrojkem pomeranče.