Králičí sulc
Suroviny
- 10 g Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Nové koření
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Králičí stehna
 - 1 ks Králičí prsa
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Mrkev
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.5 plátek Želatina bílá plátky
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Libeček
 - 1 polévková lžíce Kopr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 21 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 68.8 mg
 - Vláknina 1533.4 mg
 - Vitamín A 1533.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá králičí přední i zadní stehna a prsa dáme do většího hrnce, zalijeme je vodou tak aby bylo maso úplně zakryto. Maso dáme vařit, jakmile přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme jen probublávat.
 - 
                                2
Očistíme mrkev, cibuli, česnek a omyjeme několik snítek petrželové natě, snítku (1 lžíce) libečku a celeru. Celerovou a libečkovou nať svážeme nití. Petrželovou nať a kopr si odložíme. K masu přidáme hned na začátku vaření 2 větší bobkové listy, celé nové koření, celý černý pepř a svázené bylinky. Králíka budeme pomalu vařit téměř 3 hodiny. Přibližně po 2 hodinách vaření přidáme do vývaru 1 mrkev.
 - 
                                3
Když se maso odděluje od kostí, vyjmeme ho z vývaru, ten přecedíme přes jemné síto do druhého kastrólu. Vývaru by mělo být přibližně 900ml. Maso obereme od kostí, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy. Do scezeného vývaru pokrájíme na kolečka druhou mrkev a pomalu vývar přivedeme znovu k varu. Mrkev budeme vařit 8-10 minut. Po 10 minutách vypneme vařič a vývar necháme vychladnout dalších 10-12 minut. Dochutíme ho solí a bílým pepřem. Pak do něj důkladně zamícháme plátky želatiny, až se rozpustí, a nakonec petrželovou nať. Do čistých suchých větších misek rozdělíme maso, zalijeme ho promíchaným vývarem s mrkví a petrželkou. Misky zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Pak je odložíme do druhého dne do chladničky.
 - 
                                4
Druhý den před podáváním omyjeme a očistíme jarní cibulky s natí a jemné snítky kopru. Cibulky nakrájíme na tenké kroužky, kopr nasekáme nadrobno. Ztuhnutý sulc vyklopíme na talíře, posypeme je cibulkou, koprem a podáváme.