Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Uzený jazyk s křenovou omáčkou | Receptarium.cz

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 245.5 mg
  • Vláknina 10641.5 mg
  • Vitamín A 10641.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Uzený jazyk vaříme spolu s kořenovou zeleninou a bobkovým listem v tlakovém hrnci asi hodinu doměkka. Poté jazyk vyjmeme a až trochu zchládne, oloupeme ho z kůže.

  • 2

    2) Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na másle, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

  • 3

    3) Přidáme na kousky nakrájená jablka a chvilku podusíme.

  • 4

    4) Přilijeme ocet a víno a necháme odpařit, poté zasypeme moukou.

  • 5

    5) Přidáme smetanu a 200 ml vývaru z uzeného jazyka a povaříme 15 minut. Poté rozmixujeme dohladka a propasírujeme.

  • 6

    6) Nyní si připravíme knedlíky - housky nakrájíme nadrobno a smícháme je s nasekanými vlašskými ořechy, vejcem a 35 % smetanou. Vaříme v páře 20 minut.

Komentáře k receptu