Uzený jazyk s křenovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 39.8 mg
 - Draslík 245.5 mg
 - Vláknina 10641.5 mg
 - Vitamín A 10641.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Uzený jazyk vaříme spolu s kořenovou zeleninou a bobkovým listem v tlakovém hrnci asi hodinu doměkka. Poté jazyk vyjmeme a až trochu zchládne, oloupeme ho z kůže.
 - 
                                2
2) Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na másle, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
 - 
                                3
3) Přidáme na kousky nakrájená jablka a chvilku podusíme.
 - 
                                4
4) Přilijeme ocet a víno a necháme odpařit, poté zasypeme moukou.
 - 
                                5
5) Přidáme smetanu a 200 ml vývaru z uzeného jazyka a povaříme 15 minut. Poté rozmixujeme dohladka a propasírujeme.
 - 
                                6
6) Nyní si připravíme knedlíky - housky nakrájíme nadrobno a smícháme je s nasekanými vlašskými ořechy, vejcem a 35 % smetanou. Vaříme v páře 20 minut.