Čedarový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 126.4 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Čedar nastrouháme.
 - 
                                2
2) Vyšleháme mléko s vejci, zašleháme hořčici a polovinu čedaru. Dáme vařit.
 - 
                                3
3) Škrob smícháme s vodou. Až čedarová směs začne pobublávat, přidáme ho k ní.
 - 
                                4
4) Pomalu přidáme zbytek sýra a povaříme 10 minut.
 - 
                                5
5) Osolíme, opepříme.
 - 
                                6
6) Podáváme horké k chipsům nebo zeleninovým lupínkům.