Dušené hrušky s vínem a plísňovým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 768 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 160.1 mg
 - Vláknina 1696.4 mg
 - Vitamín A 1696.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Hrušky rozpůlíme a zbavíme jádřince.
 - 
                                2
2) Dáme je do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme koření a vaříme asi 5 minut.
 - 
                                3
3) Poté je necháme v nálevu vychladnout.
 - 
                                4
4) Gorgonzolu si nakrájíme na kostičky, mátu a petrželku najemno.
 - 
                                5
5) Hrušky dáme na talíř a posypeme sýrem, mátou a petrželkou. Zakápneme olivovým olejem a podáváme.