Jehněčí kolínko
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 500 ml Víno červené
 - 2 ks Jehněčí koleno
 - 4 ks Mrkev
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Petržel kudrnka
 - 4 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Olej rostlinný
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4783 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 509 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 12.7 mg
 - Draslík 544.2 mg
 - Vláknina 6166 mg
 - Vitamín A 6166 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 46.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) Jehněčí kolínka očistíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zprudka je opečeme ze všech stran a dáme do pekáče.
 - 
                                2
2) Zeleninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji ve výpeku z jehněčích kolínek. Poté přidáme protlak a dáme do pekáče ke kolínkům, kde ještě zalijeme červeným vínem.
 - 
                                3
3) Přidáme svazek bylinek, přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 160 °C.
 - 
                                4
4) Poté maso vyndáme, slijeme přebytečnou tekutinu z pekáče a povaříme ji do požadované hustoty. Ke kořenové zelenině přidáme máslo.
 - 
                                5
5) Jehněčí kolínka podáváme s kořenovou zeleninou, přelité zredukovanou šťávou s jakkoli upraveným bramborem.