Dušené jehněčí kolínko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Zelenina kořenová
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí koleno
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 614.6 mg
  • Vláknina 5330.9 mg
  • Vitamín A 5330.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa nejprve odstraníme přebytečný tuk a ochutíme ho solí, pepřem, tymiánem, majoránkou a česnekem. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, větší část vypečeného tuku z pánve odstraníme. Poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas přilijeme vývar.

  • 2

    Omáčku dochutíme solí a pepřem, odstavíme, zašleháme máslo a ihned podáváme.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné např. šťouchané brambory nebo kuskus.

Komentáře k receptu