Bylinkový farmářský tvaroh s ořechy
Suroviny
- 500 g Tvaroh jemný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Smetana
 - 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 96.1 mg
 - Vláknina 2093 mg
 - Vitamín A 2093 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlašské ořechy posekáme nadrobno. Očištěný česnek utřeme se solí. Všechny čerstvé bylinky: petrželku, bazalku, oregáno omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V misce si smícháme kvalitní farmářský tvaroh, ořechy, česnek a smetanu. Promícháme, přidáme bylinky, čerstvě pomletý pepř a olivový olej. Tvarohovou pomázánku znovu důkladně promícháme, případně dochutíme solí a hned můžeme podávat.