Aioli z česneku s hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 263 mg
 - Vláknina 3000 mg
 - Vitamín A 3000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlavičky česneku seřízneme nahoře, osolíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu.
 - 
                                2
Batáty nakrájíme na hranolky, osolíme a posypeme tymiánem.
 - 
                                3
Batáty i česnek naskládáme na plech a pečeme 35 minut na 200 °C.
 - 
                                4
Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou a solí. Postupně zašleháváme olivový olej.
 - 
                                5
Česnek vymačkáme ze slupek a přidáme ke žloutkům.
 - 
                                6
Batáty podáváme se vzniklou pastou.