Dýňovo-jablečná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 795 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2879 mg
 - Vláknina 18370 mg
 - Vitamín A 18370 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.9 mg
 - Vitamín E 8.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni, cibuli i jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Orestujeme je na olivovém oleji a podlijeme vývarem.
 - 
                                3
Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Na konci přidáme šalvěj a muškátový oříšek, povaříme 2 minuty a rozmixujeme.
 - 
                                5
Přidáme smetanu a cukr a ještě chvilku povaříme.
 - 
                                6
Housku osmažíme nasucho na krutony.
 - 
                                7
Plátky slaniny také osmažíme nasucho dokřupava.
 - 
                                8
Polévku podáváme s krutony ozdobené plátkem slaniny.