Šlehačková roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 153.3 mg
 - Draslík 48.8 mg
 - Vláknina 15.8 mg
 - Vitamín A 15.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
 - 
                                3
Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit.