Kaldoun s játrovými knedlíčky
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 15 g Petržel - nať
 - 300 g Zelenina kořenová
 - 7 g Muškátový oříšek
 - 400 g Játra drůbeží
 - 200 g Chléb toastový
 - 500 g Kachní drůbky
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 10 g Majoránka
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 7 g Sůl
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 200 ml Smetana
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks žloutek
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 939 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 424.4 mg
 - Vláknina 9619.3 mg
 - Vitamín A 9619.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle osmažíme kmín, pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme mouku, bobkové listy a droby (strdce, žaludky...) nakrájené na kousky.
 - 
                                2
Zalijeme vývarem a vaříme 25 minut.
 - 
                                3
Nakonec zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
 - 
                                4
Játra a chléb rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek, žloutek a majoránku. Osolíme a opepříme. Necháme 15 minut stát, aby směs zhoustla.
 - 
                                5
Vaříme v polévce nebo v osolené vodě.