Máslový citronový chlebíček
Suroviny
- 200 g Mouka polohrubá
 - 50 g Solamyl
 - 125 g Cukr krupice
 - 145 g Máslo čerstvé
 - 20 g Pšeničná mouka hrubá
 - 200 g Cukr moučka
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 166.2 mg
 - Draslík 254.6 mg
 - Vláknina 4162.5 mg
 - Vitamín A 4162.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chlebíčkovou formu vymažeme 20 g másla, vysypeme hrubou moukou. Chlebíček budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
Cukr, vejce, zbylé rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru umícháme šlehačem do pěny. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a Solamylem, přidáme tekutou směs a vyšleháme dohladka.
 - 
                                3
Těsto vlijeme do formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
 - 
                                4
Na polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citronovou šťávou.
 - 
                                5
Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme chladnout. Ještě teplý chlebíček potřeme polevou a necháme ztuhnout.