Chlebíček z mramorového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 216.3 mg
 - Draslík 346.1 mg
 - Vláknina 6403.5 mg
 - Vitamín A 6403.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 217.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
V míse šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přimícháme vanilku, postupně vejce a utřeme dohladka. Do směsi postupně vsypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Vymícháme hladké těsto.
 - 
                                3
Dvě třetiny těsta vlijeme do formy, do zbylé třetiny vmícháme mléko a kakao. Těsto nalijeme na světlé těsto do formy. Vidličkou opatrně zakroužíme v těstě, aby se lehce promísilo tmavé těsto se světlým. Povrch těsta uhladíme, chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 65 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
 - 
                                4
Po upečení necháme chlebíček zchladnout asi 5 minut, poté vyklopíme z formy a necháme na mřížce vychladnout.