Zimní salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 96979 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 373.9 mg
- Vláknina 4714.5 mg
- Vitamín A 4714.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na větší kousky nakrájím kořenovou zeleninu - například řepu, mrkev, celer, ředkev, dále cibuli a přidám hlívu ústřičnou. Vložím do pekáče, osolím a přidám olivový olej.
-
2
Zeleninu upeču a vložím do mísy se zálivkou z medu, olivového oleje, hořčice, citrónu a soli. Zeleninu tím obalím a pak servíruji na omytý hlávkový salát.