Vepřové na houbách s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Vepřová krkovička
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranč červený
  • 2 špetka Chilli papričky - vločky
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 0.5 polévková lžíce Olej chilli
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 212.8 mg
  • Vláknina 2368.7 mg
  • Vitamín A 2368.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme 4 plátky z omyté a osušené vepřové krkovice. Plátky by měly být vysoké okolo 2 cm. Potřeme je ochuceným chilli olejem a necháme v pokojové teplotě 10-15 minut odpočívat.

  • 2

    Mezitím si očistíme a omyjeme žampióny, pak je nakrájíme na silnější plátky. Z omyté snítky rozmarýnu otrhané lístky posekáme nadrobno. Z jednoho červeného pomeranče vymačkáme do sklenice všechnu šťávu.

  • 3

    V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme steaky z každé strany po 2 minutách do zlatohněda, poté je z pánve vyjmeme, osolíme a odložíme.

  • 4

    Do výpeku z masa přidáme žampióny, rozmarýn, zamícháme a smažíme 3 minuty. Žampióny ochutíme solí, chilli, přilejeme pomerančovou šťávu, 1 lžíci vinného octu, znovu promícháme a přidáme k houbám steaky. Ztlumíme teplotu a pomalu vaříme 3 minuty, maso otočíme a vaříme další 3 minuty. Omáčku podle chuti můžeme dosolit a pak hned steaky s omáčkou dáme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu